onsdag 30. november 2011

tirsdag 29. november 2011

Siste dag i Oslo ...


Bildet er fra en solskinnsdag jeg endte opp med å vandre inn på rådhuset for noen uker siden...

... det ser litt annerledes ut ute nå i kveld, mørkt, regn og vind. Her sitter jeg å venter på mamma, pappa og far, så vi kan ta med hele flyttelasset hjem til siljan. For i dag er siste dagen min i Oslo, nå flytter eg heim til mor og far igjen! Kan bli spennende... men det betyr jo bare en ting; det er jul! Nå er det faktisk jul, offesielt om to dager, men nå klarer jeg ikke vente lenger! Er så sykt klar for jul, julemat, venner, pepperkaker, gløgg, snø, blåfjell... jeg gleder meg!

Så da er det bare å få pakka sammen rommet og sette snuta mot Siljan!

søndag 27. november 2011

Masquerade





Flere bilder fra torsdagen. Liker masken veldig godt, og det blå og kalde lyset, sammen med det sorte og hvite. Så røde lepper for å toppe hele bildet!

lørdag 26. november 2011

Ballerina


Enda et bilde fra torsdag..
Jeg liker linjene og lyset, at man lyser påå konturen, men fortsatt har lys i ansiktet..

fredag 25. november 2011

Turtelduer !


Noen bilder fra i går, det er jo så gøy å ta bilder av Merethe og Alex! Digger det nederste, jeg sa: "se på meg litt" og det jeg får er er: "hva faen er det?"-blikk, og et: "stakar, hu der sliter"-blikk... Gøy var det!

Liker det rent sorthvitt, har bare lagt på et litt varmt lag, for ikke at det skal bli for kaldt, siden det er så glade bilder!

torsdag 24. november 2011

Moro, moro ...



Har vært en tur i studio i dag å tatt bilder, over er et eksempel på hva vi fant på... Var mye forskjellig i dag, det er alltid moro!
Kommer mer senere!

onsdag 23. november 2011

Opp-gave


Oppgave. Opp-gave. En gave oppover...

Det er et eksempel på hvordan læreren min tenker. Hva betyr egentlig ord? Oppgave er noe de fleste forbinder med jobb, ofte noe negativt. Men 'opp' og 'gave' er vel ingen negative ord? Det samme med utvikling. Vi skal utvikle oss. Altså, vikle oss ut av noe... det vi har satt oss fast i...

Den siste oppgaven vi har fått er: ta bilde av Gud eller det guddommelige... What!? Hva gjør man da? Hva gjør jeg da? ... og det kan godt være personlig. Åjada, enda bedre... Hva gjør jeg nå da!? Vel, jeg må finne ut av hva jeg tror på da, Gud er det ikke. Jeg tror på det jeg vet jeg har; dette livet. Det som kommer etter døden, det får komme da, men jeg skal ikke dra fra dette livet uten å ha levd. Alt blir hva du gjør det til, noe mer kan man ikke forvente. Hva som er rett og galt, det er livets utfordringer, og det er vår opp-gave å finne ut av det. Så hvordan putte 'livet' i et bilde? Fosterstilling er et klart tegn på en start, på starten på livet. At man er en liten del av noe veldig stort. At man er. Hvitt er uskyldig, så er det dette med rett og galt som bestemmer hvor mye du soter til ditt eget bilde. Det er iallfall litt hvordan jeg ser på det...

Det er jævlig irriterende og littebitt gøy når lærere dytter og utfordrer på denne måten. Det er veldig moro når det er over, men det er som med de fleste ting som tar deg videre; det er dritt når det holder på...

fredag 18. november 2011

Sigrid X 3


Har tatt en liten titt i den litt nyere arkivet i dag... Dette er noen bilder fra mitt personlige prosjekt tidligere denne høsten, hvor jeg portretterte fem aldersgrupper. Brukte ingen av disse bildene, fordi det var ikke det jeg var ute etter.. Men kjære tid, se så skjønn hun er! Har utallige uttrykk fra denne jenta!

onsdag 16. november 2011

Essensen

Jeg har de siste to ukene hatt en ny lærer, fotografen Robert Sannes. For det første, mannen tar fantastiske bilder! For det andre, han har en helt fantastisk måte å se på.. alt. Det vi snakker om i timene er omtrent psykologi. Vi har vært innom høyre og venstre hjernehalvdel, betydningen av applaus og hans beste råd er å gi faen i alt. Det er utrolig gøy å høre på han, om du noen gang har mulighet til å bli med på hans workshops, ikke nøl!

En ting han har snakket mye om, er essensen i bildet. Hvorfor liker vi et bilde? Hva er spesielt, hva fanger oss? Og hvordan kan vi fremheve dette? Så jeg har tatt en titt på noen gamle bilder, og det er spesielt ett bilde som har sittet igjen hos meg, men som jeg aldri har... skjønt meg helt på. Men det har jeg prøvd nå. Vet ikke om det er et optimalt bilde sånn det har blitt, men jeg føler at jeg har fått fremhevd endel av de viktige elementene i bildet, det som fanger oss, essensen.


-----------------------------------------------------


Jeg har først og fremst tatt bort bakgrunnen, fordi den forstyrrer noe så inni .. ja, den forstyrrer! Så har jeg forsøkt og fremheve trekk, blikk og lys i dette fantastiske ansiktet, for det er jo han som er essensen her! Jeg har også fått et slags maleriskt uttrykk, noe jeg liker til sitt bruk, og her liker jeg det egentlig.. Jeg vet ikke helt, litt usikker enda. Men jeg føler iallfall at jeg har fått frem han mye mer, den følelsen av han.

Blir nok endel eksperimenter fremover, med både gamle og nye bilder! Nettopp hatt min første time med photoshop-geniet Ashley Cameron, han er reklamefotograf, og gjør syke ting i det programmet. Neste helg har vi workshop med han, gleder meg!

søndag 13. november 2011

Retusj!

Jeg har gjort det man "aldri" skal gjøre, jeg har retusjert meg selv. Vel, let's face it, den barrieren har jeg vel kommet over for en stund siden. Jeg lærte nemlig hud retusj for en stund siden, og nå klarer jeg ikke la være, jeg ser flekker og skygger over alt! Jeg prøver jo å gjøre det så naturlig og rent som mulig, men jeg går nok litt for ofte i den fella at jeg ser meg blind og går litt overboard.. Og så har jeg ikke trent nok enda, for dette er kun trening, trening, trening...


Bildet over har jeg brukt halvannen time på eller noe, så det kunne vært gjort adskillig bedre. Men jeg har kommet til det blinde stadiet, så må bare la det hvile en stund.

For de spesielt interesserte, så har jeg brukt en teknikk som heter dodge and burn, to curvs-lag, et lyst og et mørkt, hvor jeg vrenger maskene og brusher frem med en veldig svak brush. For de flekkene som er for store/sterke, bruker jeg clone stamp på et nytt lag. Har lært å jobbe ikke-destruktivt! Har også skarpet opp bildet. Jeg jobber med tegnebrett, mitt nye barn! Det er nok det jeg har vært mest glad for at jeg investert i etter jeg begynte på Bilder Nordic. Anbefales!

Denne teknikken er veldig fasinerende, du ser egentlig ikke helt hva du gjør, til du går tilbake å ser hva som skjedde. Det er en lang prosess, og det er nok derfor man blir så lett blind. Som dere ser over, så er egentlig det eneste jeg har gjort, å flytte på skyggene... Sånn ca da. For å lære hvordan vi skal gjøre dette, hva som er "rett", så har vi fått i oppgave å tegne et ansikt fra bunn. Jeg er langt fra ferdig med dette, men her er så langt jeg har kommet:


Det er samme prinsippet, man legger lyse og mørke toner, lag, på lag, på lag. Så er det ting som øyenbryn og munn som gjør at dette ikke ser helt ekte ut uansett, øyne er heller ikke helt lett, ligger mye jobb i irisen også. Kanskje jeg får tid til å fullføre den snart. Uansett, kjekt å skjønne poenget.
Det var en liten titt inn i en photoshop geeks hode. Moro, moro...

lørdag 12. november 2011

Litt flere bilder



Modell: Sofie/Pholk

Et nytt bilde fra shooten med Julie Pike. Har mange bilder fra denne lokation, liker veldig godt fargene her. Har blitt endel bilder av Sofie som har fått plass i portfolioen...

tirsdag 8. november 2011

Kriss!


Jeg har latt meg inspirere av den direkte og enkle stilen til Terry Richardson. Enkelt, hvitt og en blits midt i tryne! Nylig tok har bilder av Johnny Depp, og det jeg har også fått et par ideer herfra. Jeg ville egentlig bare se om jeg taklet teknikken, men det er ikke så lett som det ser ut som. Liker måte de er satt sammen på, det blir litt mer spennende enn bare ett og ett bilde... En ting som er vanskelig med det, er å få helt samme farge på alle bildene. Sliter litt med et bilde her, men nå orker jeg ikke mer.. Får ta det igjen en annen gang!

Jeg har også fikset endel i Photoshop. Vi lærer så mye nytt hele tiden, så jeg digger å sitte i Photoshop for tiden. Blir nok litt lei av visse ting etterhvert.. Har lært hud retusj for litt siden, så nå ser jeg bare skygger, flekker og urenheter hos alle. Men er det noe jeg syntes er gøy, så er det det! Kommer snart noe jeg kan vise før og etter. Virkelig ikke noen ekspert, men det blir iallfall bedre enn det greine jeg dreiv med før!

Masse å gjøre for tiden, planer om litt av hvert. Nå er det tre uker til jeg flytter hjem, og da er eksamen rett rundt døren. Tiden flyr! En god ting med det, er at da banker julen snart på døren!

søndag 6. november 2011

Hjertefred


For sjette året på rad inviterer kunstner Björg Thorhallsdottir til Hjertefred. Igjen vil hun feire dem vi har mistet og hylle de gode minnene etter dem.  "Å huske på døden gir livsbegjær"
Idéen om å feire de døde ble til da Björg mistet sin egen mann for seks år siden. Hun ønsket å lage en spesiell markering slik at hennes sønn Thorhallur skulle kunne minnes sin far. “Det er viktig å stoppe opp og minnes de døde. Det er med på å sette ens eget liv i perspektiv,” sier Björg Thorhallsdottir. 

Over er et lite utdrag fra facebook-siden til Hjertefred, som en liten forklaring på hva dette arrangementet er. Jeg har i dag, sammen med to andre fra klassen, tatt bilder for Hjertefred under hele kvelden. Det var utrolig fint, mye lys, elven, sang og alle menneskene som møtte opp.


Utrolig mange møtte opp. Hjertefred har bare vokst på de årene siden det førs ble startet, og i dag var det flere byer rundt om i landet som hadde slike samlinger.


Vi var nede ved elven, med lys og fakler, og uendelig med ballonger.


Bildet over liker jeg veldig godt, det minner meg litt om hva Marius Homlsen sa i sitt innslag i dag. Han  mistet sin kone for noen år siden, og han fortalte om hvordan resten av verden går videre, mens de som sørger stopper opp. Marius er i dag alenepappa til lille Maria, og det er han som har skrevet boken Maria og pappa. Jeg skal helt klart lese boken, og forbereder meg på å felle ikke så få tårer.

Det ble også satt av tid til ofrene fra 22 juli, og det ble markert med Til Ungdommen. Det var rart å bli tatt tilbake til sensommeren sånn plutselig. Vi har gått videre og ting er tilbake til normalen for de fleste.  Men det har vært en fin dag, en en fin måte å huske de døde, som fortsatt lever i hjertene våre...

lørdag 5. november 2011

Høstvær


Jeg var en tur på jakt i går med pappa, i litt trist og grått høstvær. Men det betyr ikke at man ikke kan ta fine bilder! Noe av det vakreste lyset finner man på nettopp slike dager i skogen. Fargene popper frem, lyset omringer motiver over alt. Vi var på elgjakt, og elg fant vi, men vi kom ikke nære nok til å få noen bilder. Da er det bare å prøve igjen en annen gang!

tirsdag 1. november 2011

I en vinkjeller ...


Modell: Sofie/Pholk

Et par bilder til fra helgen. Her var vi nede i en vinkjeller, fantastisk sted. Var litt lite lys der, så har fått litt mørke og kornete bilder. Men jeg liker disse to, og liker dem sammen...